top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Kakaový chlebíček s čokoládovou polevou


Receptů na čokoládové moučníky není nikdy dost. Proto s jedním takovým přicházím. Recept na kakaový chlebíček přelitý čokoládovou polevou oceníte zejména ve chvílích, kdy bojujete s nedostatkem času. Buď se můžete receptem řídit, nebo se jím pouze inspirovat a do těsta přidat nasekané oříšky nebo třeba najemno nakrájený kandovaný zázvor. Čokoládovou polevu můžete posypat hoblinkami sušeného kokosu. Zkrátka se nebojte experimentovat.

 

Ingredience (na chlebíčkovou formu):

na těsto:

120 g cukru

150 g špaldové mouky, jemně mleté

100 g hladké mouky

35 g kakaa holandského typu

30 g slunečnicových semínek

1 lžička jedlé sody

1 hrnek vody

70 ml řepkového oleje

1 lžíce jablečného octa

2 lněná vajíčka

špetka soli


na dokončení:

80-100 g hořké čokolády (bez mléka)


Postup:

1. Troubu předehřejte na 180 °C a na plech si položte formu na chlebíček. Je-li potřeba, vymažte ji rostlinným tukem a vysypte hrubou moukou.

2. Do velké mísy dejte lněná vajíčka a přisypte k nim cukr. Ruční metličkou zlehka prošlehejte a potom přilijte olej. Opět důkladně prošlehejte, aby se všechny složky propojily. Přilijte vodu s jablečným octem, přisypte kakao a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily.

3. K tekuté složce přisypte obě mouky, přidejte špetku soli, jedlou sodu a začněte zlehka promíchávat. Když je těsto z části umíchané, ale ještě jsou v něm vidět hrudky mouky, přisypte slunečnicová semínka a těsto domíchejte, ale nepřemíchejte.

4. Umíchané těsto vlijte do připravené formy a pečte 45-50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.

5. Po upečení nechte chlebíček 10 minut chladnout ve formě, potom ho opatrně vyklopte na kuchyňskou mřížku a nechte zcela vychladnout.

6. Mezitím si připravte polevu. Čokoládu nasekejte na menší kousky (nalámejte na čtverečky) a nechte za občasného promíchání rozpustit nad vodní lázní.

7. Vychladlý chlebíček přelijte čokoládovou polevou, nechte zatuhnout a poté nakrájejte a podávejte.


bottom of page