top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Mana lívance


Kdo by nemiloval lívance... Možná jsou pro vás symbolem víkendu, kdy máte čas usmažit dostatečné množství lívanců pro celou rodinu. Navíc mohou být pokaždé jiné. Jednou je můžete přelít arašídovým máslem a přidat domácí marmeládu. Podruhé můžete k lívancům přidat rostlinný jogurt a ovoce. Jindy je zase můžete přelít rozpuštěnou čokoládou nebo je můžete podávat třeba s domácí banánovou zmrzlinou. Tím rozhodně výčet možností nekončí. Přesto byste si přáli lívance, které víc zasytí a budou výživově hodnotnější? Možná vás napadne použít při přípravě těsta protein. Že ho nemáte doma? Nevadí. Už jste slyšeli o maně? Nápoji, který zcela nahradí jídlo? Pokud ano, možná víte, že kromě samotného nápoje lze koupit i prášek, ze kterého si nápoj doma připravíte. Tentokrát zapomeňte na přípravu nápoje a použijte prášek právě při přípravě lívanců.

 

Ingredience (na 2 porce, asi 6 lívanců):

1 hrnek špaldové mouky, jemně mleté

2 odměrky MANA prášku

1 1/4 hrnku vody

1/4 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva

1-2 lžičky kokosového oleje na smažení


k podávání: arašídové máslo, marmeláda, ovoce nebo cokoliv, co máte rádi


Postup:

1. Začněte přípravou těsta. Do mísy vsypte mouku, MANU, prášek do pečiva a důkladně promíchejte.

2. Na pánev dejte lžičku oleje a rozpalte ho.

3. K sypké části těsta přilijte vodu a důkladně promíchejte, aby v těstě nezůstaly hrudky mouky. V závislosti na typu použité špaldové mouky přilijte další vodu nebo přidejte mouku. Výsledkem by mělo být hustější těsto na palačinky.

4. Z umíchaného těsta smažte lívance (na 1 lívanec připadají asi 2 lžíce těsta) na středním plameni asi 2-3 minuty nebo dokud není okraj lívance pevný. Obracečkou opatrně obraťte a smažte i z druhé strany, dokud nebude usmažená dozlatova. Usmažené lívance odkládejte stranou a zbývající těsto zpracujte stejným způsobem.

5. Lívance podávejte s čímkoliv, co máte rádi.


Tip: Pokud chcete lívance ještě "nadupanější", můžete místo špaldové mouky použít i mouku cizrnovou.


Často do těsta přidávám i mleté lněné semínko, které je skvělým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Použít však můžete i chia semínka.


bottom of page