top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Kakaová bábovka s Carem


Znáte Caro? Běžně se používá pro přípravu nápojů. Je vhodný pro lidi, kteří chtějí něčím nahradit kávu. Je bez kofeinu a navíc má vysoký obsah vlákniny. Přemýšlela jsem, jak jinak Caro využít. Proto přicházím s receptem na tuto zdravou bábovku, protože kromě již zmíněného Cara obsahuje také brusinky, dýňová semínka nebo třeba chia semínka. Skvělá bude i v případě, že ji po vychladnutí přelijete čokoládovou polevou a posypete nahrubo nasekanými oříšky.

 

Ingredience (na bábovkovou formu):

130 g cukru

150 g hladké mouky

100 g špaldové mouky, jemně mleté

250 ml vody

85 ml rostlinného oleje

3 lžíce dýňových semínek

2 lžíce kakaa holandského typu

1 lžíce Cara (prášek)

1 lžíce chia semínek

1 lžíce jablečného octa

1 lžička jedlé sody

1 lžička mleté skořice

2 hrsti sušených brusinek

2 lněná vajíčka

špetka soli


Postup:

1. Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si formu na bábovku. Podle potřeby ji vymažte olejem (rostlinným máslem) a vysypte hrubou moukou.

2. Lněná vajíčka dejte do velké mísy a ruční metličkou zlehka prošlehejte s cukrem. Potom přilijte olej, zlehka prošlehejte, aby se suroviny propojily. Přidejte vodu, jablečný ocet a znovu důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily.

3. Nyní k tekuté části těsta přisypte obě mouky, přidejte sodu, sůl, skořici, Caro i kakao a stěrkou začněte zlehka promíchávat. Když je těsto z části umíchané (tzn. že v těstě zůstávají ještě větší shluky mouky), přisypte do těsta brusinky, všechny semínka a důkladně promíchejte, aby v těstě nezůstaly hrudky, ale nepřemíchejte.

4. Takto umíchané těsto vlijte do připravené formy a pečte asi 45-50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.

5. Po upečení nechte bábovku 10 minut ve formě, potom ji opatrně vyklopte na kuchyňskou mřížku a nechte zcela vychladnout.


bottom of page