top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Brumíci plnění marmeládou


Asi každý zná Brumíky. Pokud se ale podíváte na složení, zjistíte, že obsahují nejen mléko, ale také vejce. Proto jsem se Rozhodla, že si je připravím doma sama. Pokud si seženete formu na brumíky i vy, během chvilky vytvoříte zdravou svačinku, kterou ocení nejen děti. Pro otestování formy jsem vyzkoušela právě kakaové brumíky plněné pikantní marmeládou z červeného rybízu. Pokud ale nemáte marmeládu zrovna po ruce, nebo chcete připravit ještě čokoládovější Brumíky, stačí jim před pečením do bříška vtisknout čtvereček hořké čokolády.

 

Ingredience (na 6 brumíků + asi 6 muffinů): 130 g hladké mouky

120 g špaldové mouky, jemně mleté

130 g cukru

250 ml vody

80 ml řepkového oleje

2 lněná vajíčka

1 lžíce jablečného octa

3 lžíce kakaa holandského typu

1 lžička jedlé sody

asi 12 lžiček marmelády z červeného rybízu

špetka soli


Postup:

1. Na plech si dejte formu na brumíky a pár košíčků na muffiny. Troubu předehřejte na 200 °C.

2. K lněným vajíčkům přisypte cukr a ruční metličkou zlehka promíchejte. Potom přilijte olej a znovu promíchejte, aby se všechny složky důkladně propojily. Přilijte vodu, jablečný ocet, přisypte kakao a ruční metličkou promíchejte, aby se všechny suroviny propojily.

3. Nyní k tekuté části přisypte obě mouky, špetku soli, jedlou sodu a stěrkou dobře umíchejte, ale nepřemíchejte.

4. Do připravených formiček nalijte malé množství těsta, do středu brumíka (muffinu) dejte lžičku marmelády, zalijte těstem a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.

5. Upečené medvídky nechte 10 minut chladnout ve formičkách, potom je vyklopte na kuchyňskou mřížku a nechte zcela vychladnout.


Tip: Pokud chcete mít jistotu, že vám brumíci i muffiny správně "vyskočí", potom odolejte a neotevírejte předčasně troubu. Pokud se bojíte, že je 20 minut moc, potom otevřete troubu nejdřív po patnácti minutách, ideálně po sedmnácti (v závislosti na vaší troubě).


Na trhu jsou k dostání jak kovové, tak silikonové formy. Já sama dávám přednost formám silikonovým. Sama používám právě tuto: https://www.svetcukraru.cz/silikonove-formy-na-peceni/6-medvidku-brumiku-silikonova-forma.


bottom of page