top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Arašídové muffiny s čokoládou


Nemám ráda pokrmy, které jsou slané, ale zároveň v sobě obsahují sladké tóny. Proto jakmile se někde do slaného pokrmu přidávají rozinky, záměrně je vynechávám. Možná se divíte, Proč tedy přidávám recept na čokoládové muffiny, které obsahují kousky slaných arašídů. Jenže právě díky nim vynikne chuť kvalitní hořké čokolády. Pokud dodržíte poměr cukru, čokolády a arašídů, docílíte chuťové vyváženosti a pochutnáte si. Určitě nebudete tyto muffiny dělat naposledy.

 

Ingredience (na 6 velkých muffinů nebo 12 středních muffinů):

120 g cukru

120 g špaldové mouky, jemně mleté

130 g hladké mouky

60 g kvalitní hořké čokolády, nasekané nahrubo

30 g pražených solených arašídů, nasekaných nahrubo

20 g kakaa holandského typu

250 ml vody

80 ml řepkového oleje

1 lžíce jablečného octa

1 lžička jedlé sody

2 lněná vajíčka


Postup:

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Na plech si vyskládejte (silikonové) formičky na velké muffiny.

2. Do velké mísy dejte lněná vajíčka. Přisypte k nim cukr a ruční metličkou zlehka prošlehejte. Přilijte olej a znovu promíchejte, aby se obě složky propojily. Na závěr do mísy přilijte vodu s jablečným octem a opět promíchejte, aby se všechny ingredience propojily.

3. K tekuté části těsta přisypte obě mouky, jedlou sodu a kakao. Stěrkou začněte zlehka míchat těsto. Když je těsto téměř umíchané, ale ještě se v něm nacházejí hrudky mouky, přisypte nasekanou čokoládu s arašídy a těsto domíchejte, ale nepřemíchejte.

4. Připravené těsto ihned rozlijte do připravených formiček a pečte asi 27-30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.

5. Po upečení nechte muffiny 5-10 minut chladnout ve formičkách, poté je z formiček vyjměte a nechte zcela vychladnout na kuchyňské mřížce.

Tip: Těsto můžete rozlít i do klasických formiček na muffiny. Jen se potom doba pečení zkrátí přibližně na 20 minut.


bottom of page