top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Kakaové kuličky s mátou


Vím, že všechny raw kuličky, které postupně přidávám na blog, vypadají stejně, ale vězte, že každé chutnají naprosto jinak. Je tedy jen na vás, jestli si vyberete kořeněné kuličky nebo ty s křupavými kousky čokolády. A i tyto kuličky se dají obměnit. můžete používat různé oříšky a tahini můžete příště zaměnit za arašídové máslo a zase naopak. Ale protože je léto, připravila jsem kakaové kuličky s mátou, protože máta patří mezi potraviny, které ochlazují tělo. Tak proč toho v létě nevyužít.

 

Ingredience (asi na 14 kuliček):

230 g datlové pasty

1/2 hrnku lískových ořechů

1/2 hrnku ovesných vloček (chcete-li použijte bezlepkové)

2 lžíce kakaa holandského typu

1 lžíce jemného arašídového másla

1 lžíce vody

3 lžičky sušené máty, protřené mezi prsty na jemný prach (lze použít i hmoždíř)


Postup:

1. Do food processoru vsypte lískové ořechy, ovesné vločky, kakao a důkladně rozmixujte.

2. Nyní do food processoru přidejte datlovou pastu rozdělenou na menší kousky, arašídové máslo a sušenou mátu. Krátkými pulsy zpracovávejte hmotu, aby se všechny suroviny propojily. Pokud se ve food processoru nezačne samovolně vytvářet soudržná koule těsta, přilijte 1 lžíci vody a znovu důkladně promixujte. Je-li potřeba, přidejte další malé množství vody. Záleží na použitých oříšcích, ovesných vločkách i na konzistenci datlové pasty.

3. Lžící odebírejte malé množství hmoty a tvarujte kuličky asi o velikosti vlašského ořechu. Vložte je do vzduchotěsné nádoby a dejte je alespoň na 3 hodiny do lednice.


Tip: Pokud nesníte všechny kuličky naráz, potom je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Nesníte-li je do 2 týdnů, potom můžete část zamrazit.


Jestliže je datlová pasta tuhá a musíte ji krájet, abyste ji rozporcovali na menší kousky, po nakrájení ji zalijte horkou vodou a po 30 minutách vodu slijte a pokračujte podle postupu. V takovém případě asi nebude nutné přidávat na konci přípravy již vodu.


Pokud si oblíbíte bylinkové kuličky, příště můžete zkusit udělat citronové raw kuličky s usušenými květy levandule.


bottom of page