top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Kakaové kuličky s kousky čokolády


Miluji kakaové dezerty. Ať už se jedná o Muffiny, lava cake, bábovky... Jenže i tak někdy dostanu chuť na čokoládu. v těchto nepečených kuličkách je čokoláda schovaná, takže stoprocentně uspokojí vaše chutě na sladké a čokoládu zároveň. čokoláda dodá kuličkám na křupavosti a přitom nemusíte mít výčitky svědomí. Kakao je zdrojem bílkovin a minerálů, ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny, minerálů, beta glukanů, mandle jsou skvělým zdrojem bílkovin a vitaminu E.

 

Ingredience (na asi 19 kuliček):

225 g datlové pasty (pro snadnější práci viz Tip)

30-50 g hořké čokolády, nasekané nahrubo (viz Tip)

1/2 hrnku neloupaných mandlí, alespoň na hodinu namočených ve vodě a slitých

1/2 hrnku ovesných vloček (je-li potřeba, použijte bezlepkové ovesné vločky)

2 lžíce kakaa holandského typu

1 lžíce jemného arašídového másla

1 lžička mleté skořice


Postup:

1. Do food processoru vsypte mandle, ovesné vločky, kakao, skořici a vše důkladně rozmixujte, dokud nejsou mandle posekané najemno a vločky nejsou podle vašich představ.

2. Nyní do food processoru přidejte datlovou pastu rozdělenou na menší kousky, arašídové máslo a vše znovu promixujte. Máte-li méně výkonný food processor, potom hmotu zpracovávejte jednotlivými pulsy, aby se spotřebič nepřehřál.

3. Když je hmota promíchaná, ale ještě v nádobě netvoří kouli, přisypte nahrubo nasekanou čokoládu a znovu promíchejte, než se v nádobě začne těsto seskupovat do koule. Pokud by to nešlo, přidejte 1 lžičku vody a znovu důkladně promixujte.

4. Ze vzniklé hmoty odebírejte kousky o velikosti vlašského oříšku a tvarujte kuličky. Skladujte je ve vzduchotěsné krabičce v ledničce (asi 1 týden) nebo je můžete i zamrazit.


Tip: Jestliže je datlová pasta tak tvrdá, že ji musíte krájet nožem, potom ji pokrájejte na kostky a zalijte asi na 30 minut horkou vodou. Potom slijte a pokračujte podle postupu.


Místo hořké čokolády můžete použít i drcené kakaové boby, které dodají kuličkám na křupavosti.


Místo mandlí můžete použít jakékoliv oříšky. Skvělé budou vlašské, lískové nebo můžete použít i strouhaný kokos.


bottom of page