top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Kakaový chlebíček s mandlemi, brusinkami a čokoládou


Asi nikdy mě neomrzí kombinace oříšků, sušeného ovoce a čokolády. Když se všechny tyto suroviny spojí, dokáží i z obyčejného těsta na chlebíček vytvořit dokonalý chuťový zážitek. Navíc se jedná o tak jednoduchý recept, že ho zvládne opravdu každý. Výhodou také je, že těsto je umíchané do deseti minut a zbytek práce za vás už odvede trouba. Pokud máte ještě trochu času a chcete chlebíček vyzdvihnout na další příčku, po vychladnutí ho přelijte ještě čokoládovou polevou a posypte dalšími nahrubo nasekanými mandlemi. Nikdo mu potom už dozajista neodolá.

 

Ingredience (na 1 chlebíčkovou formu):

250 g hladké mouky

120 g cukru krupice

50 g hořké čokolády, nasekané nahrubo

250 ml sojového mléka

70 ml řepkového oleje

3 lžíce kakaa holandského typu

2 lžíce mletých lněných semínek (+ 6 lžic vody)

3 hrsti sušených brusinek, nasekaných nahrubo

3 hrsti neloupaných mandlí, nasekaných nahrubo

1 lžíce jablečného octu

1 lžička mleté skořice

1 lžička jedlé sody

špetka soli


Postup:

1. Nejprve si připravte vajíčka z lněných semínek. Semínka smíchejte s vodou a nechte 10 minut stát stranou. Do rostlinného mléka přilijte ocet, promíchejte a nechte rovněž 10 minut stát.

2. Troubu předehřejte na 180°C a připravte si formu na chlebíček. Používáte-li jinou než silikonovou, potom ji vyložte papírem na pečení a odložte stranou.

3. K lněným vajíčkům přisypte cukr a ručně lehce našlehejte. Přilijte vodu, mléko a důkladně promíchejte, aby se všechny složky propojily. Nyní přisypte kakao, skořici a důkladně zapravte.

4. K tekutým surovinám přisypte mouku, jedlou sodu, špetku soli a zlehka promíchejte. Když je těsto téměř umíchané, přisypte do těsta čokoládu, mandle, brusinky a těsto domíchejte tak, aby v něm nebyly hrudky. Těsto vlijte do připravené formy, uhlaďte povrch a pečte asi 50-55 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.

5. Nechte chlebíček 10 minut ve formě, poté ho vyklopte na kuchyňskou mřížku a nechte zcela vychladnout.


bottom of page