top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Pho


Kdysi dávno jsem si říkala, že bych strašně ráda vyzkoušela Pho. Miluji polévky, a proto kombinace horkého vývaru, těstovin, zeleniny a bylinek je pro mě neodolatelná. Ale protože jsem Pho nikdy neměla, hledala jsem na internetu inspiraci. Existuje celá řada receptů a věřím, že každý má něco do sebe. Přesto jsem se při přípravě prvního Pho pustila do experimentu a připravila jsem si Pho přesně na míru. Snad si ho zamilujete stejně jako já.

 

Ingredience (na 1 velkou porci):

350 ml zeleninového vývaru (nebo vody)

80 g uzeného tofu

80 g dlouhých rýžových nudlí

5 lžic mražené kukuřice

1 lžíce sojové omáčky

2 lžičky rostlinného oleje

1 lžička očištěného a na drobné kostičky nakrájeného čerstvého zázvoru

1/4 lžičky uzené mleté papriky

8 kuliček barevného pepře

3 kusy hřebíčku

řeřicha na dokončení


Postup:

1. Začněte přípravou tofu. Do skleněné mísy nalijte olej, přisypte uzenou mletou papriku a důkladně promíchejte. Tofu vybalte a osušte v utěrce, aby pustilo přebytečnou tekutinu. Potom ho nakrájejte na kostky 1x1 cm a přidejte je do směsi oleje s paprikou. Opatrně vše promíchejte, aby se všechny kostky tofu obalily a odložte mísu do lednice alespoň na 30 minut.

2. Do hrnce vlijte zeleninový vývar, přidejte čerstvý zázvor, pepř, hřebíček a celou směs přiveďte k varu. Poté plamen ztlumte a na mírném plameni nechte 15 minut vařit. 5 minut před koncem přisypte kukuřici.

3. Mezitím si rozpalte nepřilnavou pánev, vsypte na ni tofu a opečte ho ze všech stran dokřupava. Když je tofu hotové, odložte ho stranou.

4. Mezitím si v hrnci uvařte rýžové těstoviny podle návodu na obalu. Jakmile těstoviny slijete, propláchněte je studenou vodou, aby se zastavilo vaření a nechte je důkladně okapat.

5. Když je základ polévky (vývar s kořením) uvařen, vypněte plamen a vlijte do polévky sojovou omáčku. Promíchejte a ochutnejte. Podle potřeby dosolte (v závislosti na tom, jak slaný vývar použijete).

6. Do servírovací misky dejte těstoviny, zalijte je horkým vývarem. Navrch přidejte osmažené kostičky tofu a dozdobte čerstvou řeřichou a ihned podávejte.

Tip: Pokud držíte bezlepkovou dietu, dejte pozor, abyste použili bezlepkovou sojovou omáčku.


Základ polévky (vývar) lze obměňovat použitým kořením, stejně tak jde obměňovat použitá zelenina a dozdobení polévky. Do základu můžete příště přidat kousek skořice nebo badyán. Místo kukuřice můžete použít cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, pórek, nebo žampiony. Místo řeřichy můžete použít naklíčené mungo fazolky nebo zelenou část jarní cibulky.


Pokud nemáte doma vývar, klidně použijte stejné množství vody a kvalitní zeleninový bujón.


bottom of page