top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Čokoládové brownies s džemem


Miluji čokoládové moučníky, a proto miluji i brownies. Čokoláda, kakao, vláčné těsto, ale na povrchu přesto křupavé. Pokud přimícháte do těsta i kousky čokolády a vlašské oříšky, výsledný efekt se ještě zintenzivní. Kromě bohaté čokoládové chutě dodají oříšky celému moučníku na křupavosti. V tomto receptu sice oříšky nejsou zastoupeny, ale oproti klasickému brownies je recept vylepšený pikantím džemem z červeného rybízu. Předností tohoto receptu je také to, že výsledný moučník není přeslazený, a tak si můžete vychutnávat v každém soustu jednotlivé suroviny.

 

Ingredience (na formu o rozměrech 30x20 cm):

1 1/4 hrnku hladké mouky

1 hrnek kakaa holandského typu

1 hrnek oleje

1/2 hrnku sojového mléka

3/4 hrnku cukru krupice

1/2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva

1/2 lžičky vanilkového extraktu

100 g veganské hořké čokolády, nasekané na kostičky

2 chia vajíčka (2 lžíce chia semínek + 4 lžíce vody)

domácí džem z červeného rybízu (nebo jiná kyselkavá marmeláda)

špetka soli


Postup:

1. Pečící formu vyložte papírem na pečení a odložte ji stranou. Troubu předehřejte na 190°C.

2. Připravte si chia vajíčka smícháním chia semínek s vodou a tuto směs nechte 10 minut stát, dokud nevznikne rosolovitá struktura.

3. V míse smíchejte mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Všechny složky vzájemně důkladně promíchejte.

4. V jiné míse smíchejte připravená chia vajíčka, olej, mléko a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Nyní k tekuté směsi přisypte směs mouky a kakaa a důkladně promíchejte, aby v těstě nezůstaly hrudky. Na závěr vmíchejte do těsta 2/3 nasekané čokolády.

5. Těsto přendejte do připravené formy, rozetřete ho, uhlaďte a povrch posypte zbývající nasekanou čokoládou. Nyní přidejte na povrch brownies libovolně několik lžiček rybízového džemu.

6. Pečte v troubě asi 25 minut, nebo dokud brownies nebudou na povrchu křupavé, ale uvnitř ještě vláčné. Po vytažení z trouby nechte brownies vychladnout a poté krájejte na kostičky.

bottom of page