top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Cheesecake s černým rybízem a čokoládou


Mám ráda cheesecake. Sušenkový korpus, náplň plná čerstvého smetanového sýru. Co když ale musíte držet bezlepkovou dietu a chcete se vyhnout živočišným produktům? Ani na bezlepkové a rostlinné stravě se nemusíte vzdávat cheesecaku. Přitom vám k tomu postačí pár surovin, které budete mít pravděpodobně doma. Navíc je hotový během chvilky, takže ho stihnete připravit i pro nečekanou návštěvu. Domácí marmeládu můžete nahradit i čerstvým rozvařeným ovocem.

 

Ingredience (2 porce):

hrníček jáhel

2 a 1/2 hrníčku sojového mléka

3 lžíce agávového sirupu

4 lžičky domácí marmelády z černého rybízu

80 g veganské čokolády

2 lžičky rostlinného oleje


Postup:

1. Jáhly propláchněte vodou, dejte do hrnce vypláchnutého studenou vodou, zalijte mlékem a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a vařte, dokud jáhly nebudou měkké. Je-li potřeba, přilijte další mléko. Ještě teplé jáhly rozmixujte tyčovým mixérem. Je-li směs příliš řídká, ještě ji chvíli vařte do zhoustnutí. Měli byste docílit konzistence jako na hustý pudink.

2. Směs okamžitě rozdělte do misek či jiných formiček, uhlaďte povrch a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté odložte asi na 10-15 minut do lednice.

3. Ve vodní lázni si nechte na mírném plameni rozpustit čokoládu s olejem. Občas ji promíchejte.

4. Cheesecaky vytáhněte z lednice, potřete marmeládou, přelijte čokoládou a dejte ztuhnout do lednice. Nechte je chladit minimálně 30 minut a poté podávejte.


Tip: K čokoládě nemusíte olej přidávat, ale díky oleji bude čokoláda krásně lesklá. Nejlepší je kokosový olej, ale stejnou službu vám prokáže i chuťově neutrální řepkový olej.


Pokud chcete čokoládový cheesecake, zamíchejte do rozmixovaných jáhlí kakao.


Zvolit můžete jakoukoliv marmeládu, či rozvařené ovoce, ale příjemně sladký jáhlový krém a čokoláda vyniknou právě díky pikantní marmeládě.


bottom of page