top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Špenátovo-karobové lívanečky s jahodami


Špenát nemusíte používat jen při přípravě slaných jídel. Výborně bude chutnat také ve Smoothie. Pokud toužíte po snídani, kterou si můžete vychutnat o víkendu pěkně v klidu a nebude vám vadit, že její přípravou strávíte víc času než obvykle, mám pro vás tip, jak využít špenát při přípravě ranních lívanců. Pokud zakomponujete špenát do těchto snídaňových lívanečků, ani ho tam nepoznáte a bonusem vám bude jenom nádherná barva. Klidně náplň obměňte a vytvořte si svoji jedinečnou a neodolatelnou kombinaci.

 

Ingredience (2 porce):

1 hrnek pohankové mouky

1 hrnek vody (+ další podle potřeby)

1 lžíce mletých lněných semínek

1 lžička jablečného octa

1/3 lžičky jedlé sody

hrst špenátu, omytého a okapaného

lesní jahody

rýžový dezert karob (od firmy Provita)

kokosový olej


Postup:

1. Do stolního mixéru dejte špenát, pohankovou mouku, lněné semínko, jedlou sodu a vodu smíchanou s octem. Důkladně promixujte a podle potřeby přidávejte další vodu (v závislosti na značce mouky, špenátu), kdy cílem je získat hustší těsto na palačinky. Hotové těsto odložte stranou.

2. Rozpalte pánvičku, lehce ji vymažte kokosovým olejem a pomocí lžíce nabírejte těsto a tvořte lívanečky. Lívanečky smažte na mírném plameni. Když se shora začínají tvořit bublinky a okraj lívanečku je už pevný, otočte ho a 1-2 minuty ho opékejte z druhé strany.

3. Hotové lívanečky odkládejte stranou.

4. Nyní položte na talíř lívanec, potřete ho rýžovým dezertem, přiložte druhý lívanec, opět potřete karobovým dezertem, přidejte lesní jahody a opakujte do požadované velikosti porce (na jednu osobu připadají 2-3 lívance). Lívancovou věž zakončete rýžovým dezertem a bohatě posypte lesními jahodami.


Tip: Pokud máte na lívanečky chuť, ale nemáte doma rýžový dezert, klidně použijte bílý rostlinný jogurt jen tak, nebo do něj vmíchejte karob a přidejte agávový sirup podle chuti.


bottom of page