top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Buddha bowl


Slyšeli jste někdy už o Buddha bowl? Toto jídlo volím ve chvílích, kdy mám chuť na spoustu rozličných surovin. Od všeho si dám do mísy trochu a vždy si velmi pochutnám. Základ vždy tvoří obiloviny, potom několik druhů zeleniny, další sekci tvoří zdroj bílkovin a na závěr celou mísu doplním semínky nebo oříšky jako zdroj zdravých tuků. Sice budete mít více nádobí než obvykle, ale za ten výsledek to stojí. Věřte mi.

 

Ingredience (2-3 porce):

1/2 hrnku jáhel

1/4 hrnku amarantu

250 g žampionů, očištěných a nakrájených na tlustší plátky

asi 15 růžiček kapusty, omytých a překrájených na polovinu

pekingské zelí, omyté a nakrájené na plátky

1/2 lžičky sušeného tymiánu

hummus

sezamová semínky

sůl


Postup:

1. Do hrnce vsypte růžičkovou kapustu, zalijte asi do poloviny výšky vodou, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte plamen na nejnižší výkon a pod pokličkou vařte do změknutí. Trvá to přibližně 10-15 minut, v závislosti na velikosti růžiček.

2. Mezitím si do jiného hrnce nasypte jáhly a amarant a zalijte 1 a 1/2 hrnkem vody. Osolte, přiveďte k varu a poté vařte na slabém plameni, dokud se voda nevypaří a obiloviny nejsou hotové.

3. Do dalšího hrnce vsypte připravené žampiony, podlijte trochou vody a přisypte sušený tymián (asi 6 lžic) a pod pokličkou duste, dokud nejsou houby hotové. Trvá to přibližně 10 minut. Podle potřeby přilijte další vodu, ale houby samy pustí tekutinu. Na závěr houby osolte.

4. Pokud chcete, můžete v receptu použít čerstvé pekingské zelí, já upřednostňuji zelí spařené. Proto dejte zelí do mísy, zalijte horkou vodou a zakryjte. Po 10 minutách vodu slijte a nechte zelí okapat.

5. Nyní do každé mísy dejte obiloviny, žampiony, růžičkovou kapustu, pekingské zelí, přidejte hummus a celou mísu posypte sezamovým semínkem. Ihned podávejte.


bottom of page