top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Nadýchané karobové lívance


I bez vajíček a v bezlepkové verzi lze připravit úžasně nadýchané lívance. Zamilovala jsem se do těch s karobem. Karob (svatojánský chléb) můžete nahradit i kakaem holandského typu, ale pokud karob neznáte, doporučuji ho vyzkoušet. Má samozřejmě jinou chuť, která z počátku nemusí vyhovovat každému, proto doporučuji přidávat menší množství a postupně ho navyšovat. Byla by škoda zanevřít na tento lahodný prášek, který je přímo nadupaný minerály a vitamíny. Za zmínku jistě stojí, že je bohatý nejen na vápník, ale třeba také na železo.

 

Ingredience (7 lívanečků):

1 hrnek pohankové mouky

1 lžíce mletých lněných semínek

2 lžičky karobu

1 lžička jedlé sody

špetka skořice

1 hrnek rostlinného mléka

1 lžička jablečného octa

olej na smažení

na dokončení: arašídové máslo, domácí džem, dýňová semínka a agávový sirup


Postup:

1. Mléko smíchejte s octem a odložte stranou, alespoň po dobu 5 minut.

2. Mezitím si v míse smíchejte všechny sypké ingredience, důkladně promíchejte, vlijte připravené mléko a opět důkladně promíchejte. Měli byste získat hustější těsto na palačinky.

3. Na pánev vlijte olej a nechte ho rozpálit. Lžící nabírejte těsto a tvarujte lívance. Smažte na středním plameni asi minutu, poté lívance otočte a smažte ještě asi 30 sekund z druhé strany. Hotové lívance odkládejte stranou a stejným způsobem zpracujte zbývající těsto.

4. Lívaneček potřete arašídovým máslem, džemem, přiložte lívanec a opět pomažte. Opakujte, dokud nezískáte požadovaný počet lívanců na porci.

5. Hotovou lívancovou věž posypte dýňovými semínky, přelijte agávovým sirupem a ihned podávejte.


bottom of page