top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Raw bars s čokoládovou polevou


Jste milovníky různých raw kuliček a tyčinek? Potom vyzkoušejte i tento recept. Kombinace sladkého základu a hořké čokoládové polevy je neodolatelná. Do základu můžete použít libovolné oříšky a pro ještě vyšší chuťový rozměr můžete přidat i koření. Mými favority je kardamon, skořice, hřebíček a muškátový květ. Klidně ale zvolte koření, které je blízké vám, a které máte spojené se sladkým pečením.

 

Ingredience (na menší čtvercovou nádobu):

250 g datlové pasty (viz Tip)

1/2 hrnku lískových ořechů

1/2 hrnku mandlí

asi 1 lžíce vody


na polevu:

1/4 hrnku kakaa holandského typu, extra tmavého

3 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného

2 lžíce agávového sirupu


Postup:

1. Formu vyložte papírem na pečení a odložte ji stranou.

2. Do food processoru vsypte mandle, lískové oříšky a důkladně rozmixujte.

3. K jemně mletým oříškům přidejte na menší kousky pokrájenou datlovou pastu a několika pulzy propracujte. Přilijte vodu a znovu několika pulzy propracujte. Pokud se vám neutvoří hmota, která po stisknutí drží u sebe, přilijte ještě trochu vody a znovu propracujte (množství potřebné vody záleží na typu datlové pasty).

4. Datlovou hmotu přendejte do připravené formy a rukou vytvořte základ. Pomocí prstů hmotu natlačte na dno formy a vytvořte rovný povrch. Dejte formu do ledničky.

5. Nyní si připravte polevu. Do hrníčku nasypte kakao, přilijte kokosový olej a agávový sirup. Důkladně promíchejte.

6. Vyndejte formu se základem z ledničky a vlijte na něj polevu. Pomocí stěrky ji rozetřete po celé ploše datlového základu a ihned posypte strouhaným kokosem. Dejte zatuhnout alespoň na 30 minut do lednice.

7. Raw tyčinky vytáhněte z lednice, rozkrájejte na čtverečky požadované velikosti a uchovávejte uzavřené ve vzduchotěsné nádobě v lednici.


Tip: Použít můžete i vypeckované datle. Před použitím je zalijte alespoň na 15 minut horkou vodou a poté sceďte. V tomto případě vynechte v dalších krocích přidání vody.

Vodu ze slitých datlí můžete použít pro oslazení ledového čaje nebo použít do pečení sladkého moučníku.


strouhaný kokos na posypání

bottom of page