top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Polévka z červené řepy s fazolemi


Jsem polévková. Luštěninové, zeleninové, husté, krémové, s kousky zeleniny... Všechny je miluji. Dýňovou mám spojenou s podzimem, cuketovou s létem, hrachovou s víkendy, ale tuto polévku můžu kdykoliv. Když se spojí červená řepa, červené fazole, rajčata, česnek a kukuřičné těstoviny, vznikne neodolatelná polévka, která hravě zastoupí i hlavní chod.

 

Ingredience (asi 8 porcí):

3 středně velké červené řepy, oloupané a nakrájené na kostičky 1x1 cm

1 konzerva drcených rajčat

1 konzerva červených fazolí, slitých, propláchnutých a okapaných

2 lžíce řepkového oleje

3 stroužky česneku, oloupané a prolisované

3 hrsti kukuřičných těstovin (například vřeten)

voda

1/4 lžičky sušeného oregana

sůl


Postup:

1. Do velkého hrnce nalijte olej, rozpalte ho. Poté přisypte nakrájenou červenou řepu a na mírném plameni 5 minut opékejte. Občas řepu promíchejte.

2. Nyní přidejte k řepě prolisovaný česnek, minutu opékejte a poté přilijte konzervovaná rajčata. Nechte při mírném probublávání vařit 5 minut. Občas promíchejte.

3. Přidejte oregano a celou směs zalijte litrem vody. Přiveďte k varu a poté pod pokličkou vařte na mírném plameni 10 minut. Po uplynutí této doby ochutnejte kousek řepy, a je-li potřeba, vařte dalších 5-10 minut.

4. Podle požadované hustoty či potřeby přilijte další vodu, přiveďte k varu, vhoďte do polévky těstoviny a bez pokličky vařte 8 minut.

5. Na závěr do polévky přidejte okapané fazole, nechte je prohřát a polévku osolte, případně dolijte další vodou a podávejte.


bottom of page