top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Peeling se zeleným čajem a vanilkou


Už jsem vyzkoušela dost peelingů, protože se snažím pravidelně odstraňovat odumřelé buňky kůže. Tuto proceduru beru jako příjemný relax před spánkem. Prokrvím pokožku a často si vychutnávám opojnou vůni výrobku. Nyní jsem ale vyzkoušela naprosto bezkonkurenční peeling. Vím, že k tomuto se budu stále vracet a budu si hrát jen s různými vůněmi. Dřív jsem dělala cukrový peeling nebo peeling z ovesných vloček. Nikdy jsem však nedocílila tak jemného peelingu jako v tomto případě.

Zvolila jsem kombinaci zeleného čaje a vanilky. Pokud znáte ve svém okolí nějakého milovníka vanilky, klidně udělejte tento peeling, přendejte ho do hezké skleničky, dozdobte ji a podarujte tohoto člověka. Věřím, že tento peeling ocení, protože je vhodný jak na tělo, tak na obličej a krásně voní. při jeho používání si na vás jistě vždycky vzpomene a Po ošetření snadněji usne, uvolní se a bude se těšit na další jeho použití.

Po aplikaci peelingu jsem se už ani nemazala bambuckým máslem, protože jsem měla pokožku krásně jemnou díky kokosovému oleji a navíc jsem si chtěla plnými doušky vychutnávat vůni vanilky.

A pokud byste náhodou toužili po jiných variantách, podívejte se na tip níže.

 

Suroviny (na 1 skleničku):

1/2 hrnku Epsomské soli (hořká sůl)

1/2 lžíce jedlé sody

1 lžíce kokosového oleje

1 sáček zeleného čaje

10 kapek vanilkového aroma

sklenička s víčkem na uskladnění

lžička na promíchání


Postup:

1. Peeling můžete umíchat přímo ve skleničce nebo v misce a potom ho do skleničky přendat. Záleží jen na vás. Do skleničky nebo misky nasypte Epsomskou sůl, jedlou sodu, rozstřihněte sáček se zeleným čajem a obsah vysypte k soli. Všechny sypké suroviny důkladně promíchejte, ve skleničce protřepte.

2. Nyní k sypké směsi přilijte olej a přidejte vanilkové aroma. Vše důkladně promíchejte. Je-li potřeba, přendejte peeling do skleničky a zavíčkujte.


Jak peeling používat: Ve sprše si navlhčete tělo, rukou odeberte malé množství peelingu a krouživými pohyby masírujte pokožku. Poté důkladně opláchněte.


Tip: Na levandulový peeling vmíchejte do soli místo zeleného čaje usušené kvítky levandule a přidejte několik kapek levandulového esenciálního oleje.


Pro milovníky skořice použijte mletou skořici a skořicový esenciální olej.


Pro letní osvěžení můžete zvolit kombinaci sušené máty a limetkového/citronového esenciálního oleje.


Pro milovníky těžších/zemitějších vůní použijte zelený čaj, ale vanilkové aroma nahraďte esenciálním olejem santalové dřevo.


bottom of page