top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Tofurník


Jestli toužíte připravit vydatný moučník, který poslouží i jako vydatná snídaně, mám pro vás řešení. Je jím tento tofurník. Plný bílkovin, strouhaného kokosu a karamelového základu díky sušenkám Lotus. Ale použít můžete klidně i kakaové sušenky. Pokud chcete bezlepkový tofurník, použijte bezlepkové sušenky a dejte si pozor, abyste měli i bezlepkový pudink. když si tento moučník zamilujete, příště můžete do náplně přidat kakao, kakaový pudink a získáte čokoládový tofurník.

 

Ingredience (dortová forma):

540 g tofu natural

500 ml rostlinného mléka

150 g strouhaného kokosu

2 vanilkové pudinky

šťáva z 1 citronu

200 ml rostlinného oleje

korpus:

1 balíček Lotus sušenek

3 lžíce kokosového oleje

poleva:

100 g hořké čokolády (veganské)

2 lžičky rostlinného oleje


Postup:

1. Dortovou formu vyložte papírem na pečení. Troubu předehřejte na 180°C.

2. Nejprve si připravte korpus. Ve food processoru rozmixujte sušenky najemno. Pokud chcete, můžete je rozdrobit v sáčku pomocí válečku nebo paličky na maso. Sušenkovou drť smíchejte s rozpuštěným kokosovým olejem, důkladně promíchejte a vsypte do připravené formy. Povrch urovnejte a rukou utlačte.

3. Do food processoru dejte tofu nalámané na menší kousky, přisypte cukr, kokos, pudinkové prášky, přilijte mléko, olej a citronovou šťávu. Důkladně rozmixujte, abyste získali co nejjemnější konzistenci.

4. Náplň nalijte na připravený korpus, uhlaďte a pečte asi 50 minut, nebo dokud náplň nebude tuhá a lehce zlatavá. Nechte vychladnout a přendejte na talíř.

5. Na polevu si rozpusťte čokoládu s olejem ve vodní lázni a polijte tofurník. Tofurník dejte přes noc do lednice, aby se všechny chutě prolnuly a poté podávejte.


bottom of page