top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Granola s čokoládou a moruší


Víte, co miluji na přípravě domácí granoly? Stačí znát základní suroviny a jejich množství a následně už vytvoříte granolu přesně podle svých potřeb, chutí, inspirace... Snadno si ji připravíte i bezlepkovou, tak akorát sladkou a přesně s těmi ingrediencemi, které máte rádi. A ta vůně, která se bude linout celou kuchyní bude už jen třešničkou na dortu. Tentokrát jsem do granoly přidala i amarant, který však všem lidem nevyhovuje kvůli výrazné chuti. Tady ho však ani nepostřehnete a přitom přidáte do jídelníčku novou, a přitom zdravou, bezlepkovou potravinu.

 

Ingredience:

4 hrnky ovesných vloček (bezlepkových, chcete-li)

1/2 hrnku strouhaného kokosu

1/4 hrnku třtinového cukru

1/4 hrnku řepkového oleje

1 lžička mleté skořice

2 lžíce karobu (lze nahradit kakaem holandského typu)

100 g veganské hořké čokolády, nasekané na kousky

1/2 hrnku sušených brusinek

1/4 hrnku chia semínek

1/4 hrnku amarantu

100 g bílé moruše, sušené

špetka soli


Postup:

1. Hluboký plech vyložte papírem na pečení a troubu předehřejte na 150°C.

2. V míse smíchejte ovesné vločky, strouhaný kokos, třtinový cukr, skořici, karob a špetku soli. Důkladně promíchejte, vlijte olej a opět důkladně promíchejte.

3. Vsypte na plech, rozprostřete po celé ploše a pečte přibližně 30-40 minut, dokud vločky nebudou zlatavé a křupavé. Každých 10 minut směs promíchejte.

4. Granolu nechte vychladnout, přesypte do vzduchotěsné nádoby a přidejte ostatní suroviny (hořkou čokoládu nasekanou na kousky, brusinky, chia semínka amarant, moruši). Nádobu uzavřete a protřeste.

5. Podávejte s rostlinným jogurtem nebo mlékem a čerstvým ovocem.


Tip: Já jsem tuto granolu pojala ovocně, ale klidně do ní před přesypáním do krabičky přidejte oříšky či libovolná semínka podle chuti.


bottom of page