top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Pohankové lívance s tahini a džemem


Slunečné počasí je pryč a s ním i ranní smoothie. Chladná rána si vyžadují něco teplého, co zahřeje. Přes týden přijde včas kaše, která je v mžiku hotová a dá se obměňovat ovocem, semínky, kořením... Zkrátka každý den může být jiná snídaně. Ovšem víkend si zaslouží něco víc, něco na pohled honosnějšího, chutného a něco, co u nás vyvolá pocit líného rána. Přesně toto jsou tyto boží lívance.

 

Ingredience (1 porce):

3 vrchovaté lžíce pohankové mouky

1 vrchovatá lžíce rýžové mouky

1 lžíce třtinového cukru

1/2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva

1/4 lžičky mleté skořice

2 lžičky karobu

1 lžíce mletých lněných semínek

voda

olej na smažení

tahini, džem z černého rybízu a agávový sirup na dokončení


Postup:

1. V míse smíchejte všechny sypké suroviny až po mleté lněné semínko. Promíchejte a po trochách přilévejte vodu, abyste získali těsto na lívance (hustší těsto na palačinky). Množství vody se bude lišit podle značky mouky. Těsto odložte stranou.

2. Teflonovou pánev rozpalte, vymažte rostlinným olejem. Lžící nabírejte těsto a tvořte lívance. Na lívanec asi 1 velkou lžíci. Na mírném plameni smažte asi 1 minutu nebo dokud se na lívanci neobjeví bublinky. Obracečkou otočte a nechte osmažit i z druhé strany - asi 30 sekund. Stejným způsobem zpracujte zbytek těsta. Hotové lívance odkládejte stranou.

3. Na talíř položte lívanec, pomažte domácím džemem z černého rybízu, přiložte další lívanec, pomažte ho tahini a celý postup opakujte. Poslední (horní) lívanec pomažte džemem, ozdobně přelijte tahini a agávovým sirupem. Ihned podávejte.


bottom of page