top of page
Chcete dostávat novinky e-mailem? Potom zde zadejte adresu.​

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Krémový ačokčový salát s koprem


Ačokča je u nás netradičním zeleninovým druhem. Možná ji znáte pod pojmem paprikookurka a vypěstovat si ji můžete i doma. Tvarem připomíná papriku a chutná jako okurka. Co možná oceníte nejvíc, tak je vhodná do salátů, na zavařování v sladkokyselých nálevech, můžete ji usušit a v zimě používat do polévek a jistě přijdete i na jiné využití. Lepší je používat mladší plody, ale pokud ji nestihnete sklidit zavčas, stačí ji jen zbavit semínek a pokračovat v přípravě nějakého lahodného pokrmu.

 

Ingredience (na 1 mísu):

mísa ačokči, omyté a okapané

3 hrsti rajčátek, směs červených a oranžových (nebo jen červených)

3 stroužky česneku, prolisovaného

1 cibule, nakrájená na tenká půlkolečka

2 lžičky sušeného kopru

180 g tofu natural

1 hrnek řepkového oleje

2 lžičky plnotučné hořčice

2 lžičky citronové šťávy

mletý černý pepř

himalájská sůl


Postup:

1. Nejprve si připravte majonézu. Do stolního mixéru nalámejte tofu. Přidejte hořčici, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Rozmixujte dohladka a je-li potřeba, přilijte další olej, abyste docílili konzistence majonézy. Podle chuti dosolte a přidejte pepř. Uložte do lednice.

2. Ačokču nakrájejte na kostky a je-li potřeba, zbavte ji semen. Rajčata nakrájejte taktéž na kostky. Společně smíchejte v míse. Přidejte cibuli, česnek a kopr. Důkladně promíchejte.

3. K zelenině přidejte vychlazenou majonézu, důkladně podávejte a ihned podávejte nebo nechte uložené do podávání v lednici.


Tip: Máte-li čerstvý kopr, použijte ho. Množství kopru si zvolte podle sebe.


bottom of page